Return to site

Elmer (genomineerd) ''“Ik werk in een klein team, ik draag veel verantwoordelijkheid''

Lang werkt hij nog niet bij biowarmtecentrale de Purmer, maar toch heeft Elmer nu al een nominatie voor de Slimste Handen op zak. Als senior operator brengt hij jarenlange ervaring in de scheepvaart mee.

Je bent genomineerd vanwege je kritische houding, omdat je verder kijkt dan je neus lang is. Maar ook omdat je openstaat voor de mening van anderen…

“Dat klopt wel. Ik werk nog niet zo lang in deze branche, dus in die zin heb ik nog veel te leren. Maar ik ben niet bang om mijn mening te geven, op een beschaafde manier.”

Je komt uit de scheepvaart. Vertel.

“Ik ben stuurman en machinist geweest op technische schepen. Dan moet je denken aan schepen met zware ladingen en tankers met chemicaliën. Wegens omstandigheden moest ik op zoek naar ander werk. Een recruiter maakte me enthousiast voor deze functie als operator bij de biowarmtecentrale in Purmerend.”

Nu werk je weer aan wal. Een grote verandering?

“Dit werk is veel technischer dus ik heb me goed ingelezen en meegekeken met collega’s. Daarna is het een kwestie van gewoon doen. Mijn ervaring is niet één op één van toepassing op wat ik nu doe, maar ik heb natuurlijk wel technische kennis en inzicht en weet veel van bedrijfsprocessen.”

Foto: Rondleiding bij Stadsverwarming Purmerend tijdens de TechCrossOver voorjaar 2019

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik werk in een heel klein team, dus ik draag veel verantwoordelijkheid. Dat vind ik leuk, al levert het soms ook veel stress op.”

In welke opzichten lijkt een fabriek op een schip?

“Op een schip moet je met een klein clubje toch een varende stad draaiende weten te houden. Terwijl je je lading van A naar B brengt, ben je je eigen monteur, dokter, je eigen brandweer. Die diversiteit zie ik hier in de biowarmtecentrale ook terug. Ons kleine team is verantwoordelijk voor de warmtevoorziening van 20.000 huishoudens. Dat is toch heel wat. Als wij niet snel reageren bij een storing, zit de hele stad zonder warmte.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK