Return to site

Henny van der Zanden (winnaar): “Wat ik doe vind ik niets bijzonders. Ik wil gewoon kwaliteit leveren.”

Zelf blijft hij er nuchter onder. Henny van der Zanden (62), senior monteur bij Enexis, werd tijdens de Slimste Handen van Nederland uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Speciaal talent: klantvriendelijkheid, samenwerken, communiceren’. Trots is hij zeker, maar je zult hem er niet snel op betrappen dat hij naast zijn schoenen gaat lopen.

Gefeliciteerd! Wat meteen opvalt is je bescheidenheid.

“Ik vind het natuurlijk hartstikke mooi dat ik waardering krijg voor wat ik doe, maar ik blijf wie ik ben. We doen het als team samen. Mijn collega’s zijn ook goed in hun werk. Maar ik geef toe: ik heb er de laatste weken van genoten. De oorkonde die ik op de finaledag kreeg staat in de huiskamer, in de hoek naast de televisie. Als er bezoek is, zeg ik: kijk daar staat mijn oorkonde.”

Je blinkt blijkbaar toch uit. Waarin onderscheid jij je van de rest denk je?

“Achteraf heb ik vaker gehoord dat ik voor iedereen klaar sta, leergierig ben en graag jonge mensen begeleid. Alle extra werkzaamheden die bij mijn werk komen kijken, zoals de administratie en het onderhoud van de auto, doe ik met plezier.”

Je hebt ook meegedaan aan de TechCrossOver. Hoe heb je dat ervaren?

“We hebben bij andere bedrijven in de keuken gekeken hoe zij werken en tegen de toekomst aankijken. Ook hebben we als team gewerkt aan het thema ‘Energietransitie in de praktijk’. Daar hebben we veel tijd aan besteed. Ik vond de ervaring heel positief en ben er best wat wijzer van geworden.” (Foto: Kijkje in de bus bij Henny op dag 3 van het TechCrossOver traject)

Wat heb je ervan geleerd?

“Als je bij elkaar bent met monteurs uit verschillende bedrijven, zit je toch op een ander vlak te discussiëren. Op mijn werk gaat het vaak over gas en over veiligheid, maar als je op bezoek bent bij een ander bedrijf praat je over andere onderwerpen.”

Welke inzichten heeft het je opgeleverd?

“Over hoe andere bedrijven werken bijvoorbeeld, op het vlak van energietransitie. En over hoe mensen in elkaar zitten. Het was leuk om nieuwe mensen op een andere manier te leren kennen.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK