Return to site

Koen (genomineerd) ''Deze nominatie komt als een complete verrassing''

Lange wandelingen op zoek naar de bron van de storing. Gesjouw met ladders. Kruipen door kleine luiken. Dat kan makkelijker, dacht service technicus Koen Falk (36) van Heijmans Utiliteit. Dankzij hem is het Nationaal Militair Museum bijna volledig te bedienen via een smartphone.

Als er iemand slimme handen heeft, ben jij het wel!
“Deze nominatie komt als een complete verrassing. Maar ik denk inderdaad dat ik goed ben in het koppelen en slimmer maken van systemen, zodat je veel tijd en energie kunt besparen.”

Je werkt voor Heijmans bij het Nationaal Militair Museum. Wat doe je daar precies?
“Heijmans heeft het museum gebouwd en beheert en exploiteert het ook. Samen met drie collega’s ben ik verantwoordelijk voor alle techniek, van audiovisueel tot beveiliging, van waterinstallaties tot luchtbehandeling.”

 

Het is een interactief museum. Veel techniek dus.
“Veel projecties en touchscreens ja. Achter elke projector zit een computer. We hebben een prestatiecontract en moeten zorgen dat alles elke dag 100 procent draait. Als er iets uitvalt, is het aan ons om het zo snel mogelijk te herstellen.”

Waar word je blij van?
“De afwisseling. En de uitdaging om ingewikkelde dingen te vereenvoudigen. Toen ik hier in 2014 begon, was dit een compleet nieuw gebouw. Ik kwam binnen als werktuigbouwkundig monteur. In de loop van de jaren heb ik me in de installatie verdiept en ben ik me bezig gaan houden met de ‘verslimming’ ervan: de ICT en de audiovisuele kant. Daar was ik eerder nog nooit mee in aanraking gekomen. Ik heb het me allemaal eigen gemaakt.”


Met die smartphone-besturing als resultaat. Vertel.
“We gebruiken daarvoor een KNX-domotica-installatie die in de woningbouw steeds vaker wordt toegepast. Ik heb de koppelingen tussen de installaties gemaakt en de visualisatie daarvan in een app. Daardoor kunnen we nu 90 procent van de storingen met de smartphone oplossen en dus veiliger, sneller en makkelijker werken.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK