Return to site

Marc (genomineerd) "Ik wil dat mensen kunnen zeggen: ‘Verdorie dat is mooi gemaakt.’"

Al achttien jaar werkt Marc Leene (35) in de installatietechniek. Als monteur bij Eneco Installatiebedrijven brengt Marc zijn kennis graag over. Niet alleen op collega’s, ook op klanten die vragen hebben over de energietransitie. “Ik probeer me zoveel mogelijk in te lezen en vanuit mijn ervaring mensen te adviseren over wat in hun situatie het beste zou zijn.”

Gefeliciteerd met je nominatie! Wat houdt je werk precies in?

“Dat varieert van het vervangen van een ketel of boiler tot een schouwklus voor het opstellen van een offerte of het opstarten van een project als ploegleider. Ook houd ik me bezig met het opleiden van hulpmonteurs.”

Heel afwisselend dus.

“Daarom vind ik het ook zo leuk. Elke dag hetzelfde kunstje doen, daar houd ik niet van. Ik word blij van dingen uitzoeken en problemen oplossen. Een rare storing vergeet je nooit meer. Die ervaring kun je weer meenemen naar de volgende klus.”

Je bent genomineerd omdat je graag kennis deelt en anderen motiveert.

“Als collega’s bellen met een vraag vind ik het leuk om ze weer op weg te helpen. Ik wil elke dag iets nieuws leren. Dat geef ik graag door.”

Van wie heb je zelf het meest geleerd?

“De eerste vijf jaar in het vak heb ik meegelopen met een monteur die pas wegging bij de klant als hij het probleem had opgelost. Hij nam nooit de kortste weg, deed het op de nette manier. Daar streef ik ook altijd naar. Ik wil dat mensen kunnen zeggen: ‘Verdorie dat is mooi gemaakt.’ Eer uit mijn werk halen, dat vind ik belangrijk. Ik ben blij dat ik het van hem heb mogen leren.”

Waar komt die liefde voor en toewijding aan je vak vandaan?

“Techniek heeft me altijd al getrokken. Als jongetje ging ik al als zaterdaghulpje mee met mijn oom, die ook in het installatiewerk zat. En als ik uit school kwam en bij het grofvuil een computer zag staan, dan moest ie mee naar huis. Daar haalde ik hem dan uit elkaar en probeerde ik hem weer aan de praat te krijgen. Dat lukte ook nog wel eens!”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK