Return to site

Team Onderhoud, Eneco (finalisten): “Bij complexe storingen zitten we er als team bovenop”

De jongste is 22 en de oudste 65. Team Eneco Maintenance viel tijdens de nominatierondes voor de Slimste Handen op door de slimme manier waarop de in totaal 35 technici samenwerken. Het leverde de mannen een finaleplek op in de categorie ‘Team: Beste in samenwerken en elkaar versterken’. We blikken terug op de Slimste Handen Awards met teamleider Goos van der Mei (59).

Hoe kijken jullie terug op de nominatie en finaleplek?

“De mannen vonden het geweldig. Heel verrassend ook: dit hadden ze nooit verwacht. We hebben het goed gevierd die middag, bijna de helft van het team was erbij. Ik denk dat we de laatste groep waren die vertrok. De organisatie was al begonnen met opruimen. We hebben nog net niet het licht uitgedaan.”

Wat doet het team precies?

“Wij voeren projecten uit en verzorgen het complete onderhoud van de elektriciteits- en warmteproductiecentrales van Eneco in Utrecht, bestaande uit stoom- en gasturbines, biomassacentrales en verschillende hulpwarmtecentrales in de regio. Ook zijn we dag en nacht beschikbaar voor de storingswachtdienst. De disciplines waarin wij actief zijn, zijn werktuigbouw, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, procesautomatisering en werkvoorbereiding.”

Foto: Finalisten ''Teams Beste in samenwerken en elkaar versterken'' (Eneco, SBA Beveiliging, Vitens)

Waarom zijn jullie zo goed in samenwerken?

“Doordat de meeste collega’s gemiddeld 25 jaar in dit team werken, hebben ze jarenlange ervaring en hebben ze onderling een sterke band opgebouwd. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. De ouderen werken er al meer dan 40 jaar. Daaruit blijkt wel dat het een fijn team is. Daarnaast heeft iedereen zijn specialisatie binnen de groep en zijn we nieuwsgierig naar nieuwe technieken.”

Hoe versterken jullie elkaar? Wanneer zie je dat in de praktijk?

“Bij complexe storingen zitten we er als team bovenop. Daar zijn we heel sterk in. Als er een melding binnenkomt, gaan we onderzoeken op welk niveau het mis gaat. Uiteindelijk kan het om een heel simpele oorzaak gaan, maar het onderzoek kan heel complex zijn.”

Ga je met deze ervaring op zak volgend jaar zelf een team nomineren?

“Ik denk het wel. Het was een leuke dag met een mooi achterliggend idee. Technici vormen een bescheiden beroepsgroep, dus ze mogen wel eens in de spotlights staan.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK