Return to site

Team regio Zuid Oost Brabant Water (genomineerd)

“Als iemand hulp nodig heeft, krijgt hij die altijd meteen. We hebben alles voor elkaar over.” Aan het woord is Marty Schenkels (47), senior monteur en medewerker beheer bij Brabant Water. Hij nomineerde zijn hele team, de monteurs van regio Zuid Oost.

Wat houdt jullie werk in?

“Wij staan 24 uur per dag klaar voor het belangrijkste wat er is: zuiver drinkwater uit de kraan. Onze kerntaak is het verhelpen van storingen: een hoofdkraan vervangen die niet meer werkt, een gesprongen hoofdleiding of lekkende aansluitleiding repareren, lekkages bij de meteropstelling verhelpen... Eigenlijk alle werkzaamheden aan het waternet. Bij een storing zijn we binnen één uur ter plekke, ook ’s nachts en in het weekend.”

Waarom verdienen jullie een Slimste Handen Award?

“Als team werken we heel nauw samen. Iedereen staat voor elkaar klaar. We hebben een groepsapp. Daarin wordt altijd meteen gereageerd. Toen een collega een halfjaar niet kon werken vanwege een ontstoken ruggenwervel, hadden we dat binnen tien minuten opgelost door zijn diensten onderling te verdelen.”

Kun je iets zeggen over de samenstelling van het team?

“Wij zijn met plusminus twintig monteurs. De jongste is een leerling van 17 jaar, de oudste is 64 jaar. De ouderen proberen we zoveel mogelijk te ontlasten. Zij doen het lichtere werk, zoals meters plaatsen of vervangen. Bij zwaarder werk, als er een hoofdleiding is gesprongen bijvoorbeeld, krijgen zij ondersteuning van jongere collega’s.”

Wanneer kon je zelf terugvallen op de steun van je collega’s?

“Een paar jaar geleden had ik storingsdienst toen er een ontzettend zware hagelstorm overtrok. Er waren veel bomen omgewaaid, en er kwamen ook veel leidingen met de kluit mee naar boven. Ik kreeg ineens meer dan tien lekkages in de hoofdleiding door. Het was een vrijdagnacht, ik weet het nog goed. In de groepsapp vroeg ik om hulp. Meteen kwamen er zeven collega’s helpen. Dat is me altijd bijgebleven. Heel bijzonder.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK