Return to site

Team Techniek & Services van Irado (genomineerd)

De afdeling Techniek & Services van afval- en reinigingsbedrijf Irado blinkt uit in samenwerking en doorzettingsvermogen. Het levert de elf monteurs maar liefst twee nominaties op voor de Slimste Handen. We spreken een trotse afdelingsmanager Ronald Bijl.

De monteurs doen heel afwisselend werk. Vertel.

“Wij doen al het onderhoud in de gemeente Schiedam waar techniek bij komt kijken: gemalen, pompen, bruggen, sluizen, openbare verlichting en ondergrondse containers. We lossen storingen op en doen preventief en correctief onderhoud.”

Jullie zorgen er simpel gezegd voor dat iedereen zijn wc kan doortrekken?

“Wij zorgen er inderdaad voor dat de rioolgemalen werken. Maar ook dat de bruggen blijven bewegen en dat de ondergrondse vuilcontainers geleegd kunnen worden.”

Wat maakt het team zo bijzonder?

“Het is een hechte club die elkaar goed aanvult. Ze zijn altijd genegen elkaar te helpen met kennis, kunde of handen. Dat gaat praktisch ongevraagd. Voordat de uitvoerder het in de gaten heeft, hebben ze het zelf al geregeld.”

Geef eens een voorbeeld?

“Vroeger kon je aan de buitenkant van een gemaal al zien wat er mis was. Tegenwoordig is dat heel anders. Alles is hightech, er zitten overal computers in. De een pakt dat sneller op dan een ander. Onderling delen ze informatie daarover en gaan ze door totdat de storing is opgelost. Dat is fijn om te zien.”

Hoe gaan jullie om met de krapte op de arbeidsmarkt?

“Ook al lonkt de buitenwereld met hogere salarissen, deze mannen zijn daar niet gevoelig voor. Ze blijven. Dat zegt wel wat over hoeveel plezier ze in hun werk hebben. Tegelijkertijd hebben ook wij te maken met een tekort. De jongens draaien nu eens in de vier in plaats van eens in de zes weken wachtdiensten. Een behoorlijke belasting, maar ze vangen dat zonder klagen op. Vaak blijft het bij een schouderklop en een duim omhoog. Deze nominatie is een mooie blijk van waardering!”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK