Return to site

Tonia (genomineerd): “Je spreekt nu met alle vrouwen in het team, haha''

Tonia Swinkels (30) werkt pas twee jaar bij VodafoneZiggo, maar nu al heeft de junior technician een nominatie voor de Slimste Handen op zak. In haar vrije tijd moet ze niks van computers hebben. Dan coacht ze een herenteam van voetbalvereniging Racing Boys in Deurne, waar ze ooit het eerste damesteam oprichtte en inmiddels ook in het bestuur zit.

Gefeliciteerd met je nominatie!

“Dank je, dit is kicken!”

Wat houdt je werk in?

“Klant- en netwerkstoringen oplossen. Ik haal voldoening uit het feit dat mensen blij zijn als ik vertrek, want dat betekent dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

Eerder werkte je in de sales. Nu in de techniek. Een bijzondere overstap.

“Toen mijn vorige werkgever failliet ging, had ik geen diploma om op terug te vallen. Per toeval kwam ik bij VodafoneZiggo terecht. Eerst de opleiding in. Mijn god, dacht ik, hoe moet ik dat ooit allemaal gaan snappen? Maar ik heb mijn theorie en praktijk in één keer gehaald. Achteraf heeft het technische er toch wel ingezeten. Als er vroeger thuis iets met de computer of printer was, ging ik ook altijd aan de gang.”

Je bent genomineerd omdat je een echte teamspeler bent.

“Dat vind ik mooi, want ons team is in februari helemaal omgegooid. Er zijn veel nieuwe gezichten bijgekomen. We zijn de hele dag in ons eentje op pad maar als je een waakdienst draait en er opeens duizend mensen zonder internet zitten, dan heb je je collega’s nodig.”

Hoe liep dat af?

“Met twee andere collega’s zijn we negen uur lang bezig geweest totdat de storing helemaal verholpen was. Het was met dodenherdenking. De twee minuten stilte hebben we nét niet gehaald, dat was echt balen.”

Hoeveel vrouwen werken er in je team?

“Je spreekt nu met alle vrouwen in het team, haha.”

Hoe is het als vrouw in een mannenwereld?

“Klanten vinden het alleen maar leuk. Voor mijn collega’s ben ik gelijk. Ze maken geen onderscheid. In het begin moesten ze wel aan me wennen. Bij sommige collega’s voelde het alsof ik als vrouw moest bewijzen dat ik weet waar ik het over heb.”

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK